Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates
Deelnemer van de dag : Mevr. Dorthy Post Vos

Onderstaand verslag van de voorzitter was het eerste artikel op de website van Danssport op maat Nederland.
Het beschrijft de directe aanleiding om S.D.N. op te richten:


De voorzitter van NOC*NSF Erica Terpstra bezocht in juni 2006 de Special Olympics in Hoogezand-Sappemeer en Veendam, waar de leading lady van de Nederlandse sportwereld 1300 verstandelijk gehandicapte sporters aanmoedigde.

In een interview in het Dagblad van het Noorden draagt zij de volgende boodschap uit:
"De gehandicaptensport moet in de toekomst integraal onderdeel uitmaken van de grote sportwereld, zoals ik die mij voorstel. Sport wordt hoe langer hoe meer onderdeel van de kwaliteit van hun leven. Wanneer je praat over gehandicapten, dan praat je doorgaans over dingen die zij niet kunnen. Het mooie van sport is nu, dat de aandacht gevestigd wordt op datgene wat ze wél kunnen. Gehandicapte sporters zouden zich in de toekomst bij iedere sportclub in Nederland moeten kunnen aansluiten. Over de opvang hoeven verenigingen zich geen zorgen te maken. Als je ziet met hoeveel liefde, met hoeveel hart en ziel juist deze sporters worden begeleid; al deze vrijwilligers mag je wat mij betreft in een gouden lijstje plaatsen."

In Nederland is NebasNsg dé Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking. Het uitgangspunt bij het sporten is daarbij: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet.

In Nederland kent elke dansliefhebber de Stichting Rolstoeldansen Nederland, al 25 jaar bruisend en actief. Het hele pakket van scholing tot en met wedstrijden (zelfs een W.K. in 2006!) is daar vakkundig geregeld.

In de dansschool in Meppel zijn mijn vrouw Janny en ik in 1978 begonnen met het geven van danslessen aan leerlingen met een verstandelijke beperking. Van Stijldansen tot en met Partydans. Met de nadruk op bewegen met plezier. Daarom spreekt mij het betoog van Erica Terpstra zo aan. Leerlingen kijken echt naar hun dansuurtje uit.
In de loop der jaren heeft de dansgroep een aantal keren afgedanst en de laatste 5 jaren hebben zij meegedanst bij de DAVENO Slotkampioenschappen in een zogeheten G-klasse. In 2006 deden in Assen 38 paren mee uit de drie Noordelijke provincies van verschillende dansscholen; het was een waar dansfeest!

Kijk eens bij het hoofdstuk Doelstellingen; kunt u zich hierin vinden? Al enthousiast om hier mede invulling aan te geven?

Sluit u zich dan aan bij de Stichting Danssport op maat Nederland (S.D.N.).
Dansen is geen heilig moeten maar plezier voor 2 paar voeten,

Uw,
Cor van de Stroet
Voorzitter S.D.N.

Afdrukken E-mail