Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates
Deelnemer van de dag : Mevr. Dorthy Post Vos

VERSLAG SDN NK G-KLASSE 2017

Beste SDN-vrienden

Het Nederlands Kampioenschap 2017 ligt weer achter ons, maar nog steeds verschijnt er een grote glimlach op de vele gezichten van organisatoren, bestuur en deelnemers als we er aan terugdenken. Het 11e NK en wat was het opnieuw een feest!

Zoveel geweldige dansers op de vloer, blije vrijwilligers en een prima organisatieteam.

Het thema van dit jaar was CIRCUS en Speciale Dansschool Samen Zijn, Geldrop had er ook werkelijk een circus van gemaakt.

Alles was uit de kast gehaald om gasten en deelnemers een uniek kampioenschap te bezorgen.

Een heuse “steltloper” ontving ons allemaal aan de ingang en werd de SDN voorzitter in een circus kostuum gehesen om de dag verder als Opperspreekstalmeester, met hoge hoed op, te presenteren!

De decoratie van de zaal was helemaal aangepast aan het thema en daarvoor verdient de club uit Geldrop alle lof!

Met een feestelijke polonaise, achter de Nederlandse vlaggen aan, werd dit NK traditiegetrouw geopend. De lange rij deelnemers en assistenten paste maar nauwelijks op de 400 m2. grote dansvloer.

Na deze parade stelde de opperspreekstalmeester de officials voor; natuurlijk het jurypanel met daarin 4 dames en 1 heer; Ondine de Hullu, Ashley Lievens, Sharon v.d. Veen, Katy de Waal en Jan Postulart hadden de aangename maar o zo moeilijke taak uit de vele dansparen een finale samen te stellen.

Een aantal “vrije dansjes” om de zenuwen er af te dansen; een Eng. Wals, Tango en Quickstep en dat 2 keer, omdat sommige vrijwilligers met 2 dansers/danseressen dansten.

Entertainer Dave, al vele jaren een bekend, vertrouwd en zeer gewaardeerd lid van de SDN crew, stond al in de startblokken om met iedereen wat fun-dansjes te doen;

“Blame it on the Boogie” en “Cowboys en Indianen” ; de dansvloer stond bommetje vol.

Allemaal blije en tevreden gezichten; de reis naar het Zuiden was al niet voor niets geweest! 

Maar….tijd voor het “echte werk” nu. De eerste ronde van de Combi klasse.

De serie indeling was ook helemaal geënt op het circus thema. Serie Oranje Leeuwen, Roze Stalmeesters en Rode Clowns. De series liepen de vloer op en af en er was geen vuiltje aan de lucht. Alles liep gesmeerd.

De jury was midden op de dansvloer geposteerd, zodat ze konden overleggen, welke paren uit deze massa naar een volgende ronde mochten.

Het waren moeilijke beslissingen dat kon je aan de zweetdruppeltjes op de gezichten van de zeer ervaren juryleden wel zien!

De eerste ronde ging snel voorbij en een volgend hoogtepunt stond op het programma.

Intussen waren de loco Burgemeester van Geldrop, mevr. Verdouw en haar partner, alsook de Gedeputeerde Sport & Cultuur van de Provincie Noord Brabant, de heer Henri Swinkels en zijn echtgenote, gearriveerd en zij genoten met volle teugen, niet alleen van de heerlijke koffie en cake, maar vooral van al die vrolijke en gespannen gezichten van de deelnemers.

Ook de naamgever van de SDN Award, LUCILLE WERNER, met man Servaes en zoontje waren inmiddels binnen gekomen om de Lucille Award 2017 uit te reiken, daarbij geholpen door de Gedeputeerde, die oorkonde en bloemen overhandigde.

Dit jaar was de Award voor MARCO SCHOUTE, voor zijn enorme inzet en jarenlange betrokkenheid en verdienste voor dansclub Plezier voor Allen in Veenendaal.

Een ontroerde Marco nam de Award onder luide toejuichingen en een groot applaus in ontvangst en natuurlijk moesten er veel foto’s worden gemaakt van deze bijzondere uitreiking.

Als cadeautje volgde nu een schitterende rolstoeldansshow door een van Nederlands beste Latin American rolstoeldansparen; Daphne & Anouk, die een geweldige show gaven van de Samba, Chachacha, Rumba en Jive.

Een welverdiend boeket en een gul applaus waren hun deel.

De volgende ronde Duo stond op het programma en uit 2 series had de jury de zware en moeilijke taak om 6 paren voor de Grande Finale te selecteren.

Met een vrolijke lach op de gezichten zwierden ze door de zaal en lieten de jury zien hoe je een Engelse Wals, een Tango en een Quickstep moest dansen.

De “artiest van het NK” DJANGO WAGNER maakte na deze ronde helemaal een feestje. Lekker tussen het publiek zong hij de sterren van de hemel (en dat helemaal belangeloos!)

Bezoekers, dansers en gasten genoten met volle teugen van dit super muzikale intermezzo.

En toen….was het lunchpauze en kon iedereen even bijkomen van de ochtend vermoeienissen, maar niet voor heel lang want Dave stond al weer klaar om met de zaal de “Slurfendans” te doen, heel toepasselijk bij het thema circus natuurlijk.

Dave voorop in zijn olifantenpak met slurf …..daarbij geassisteerd door zijn charmante assistentes Frank en Mylan.

Het was daarna tijd voor de Combi klasse en wel voor de FINALE.

Was het al moeilijk om uit de DUO klasse 6 paren te selecteren, dat gold voor de COMBI klasse nog meer. Het was een grote uitdaging voor onze gelouterde jury.

De heren van het Wedstrijdsecretariaat Dirk Barkhof en Jeroen Schut, togen aan het werk om de uitslagen snel uit de computer te toveren.

Vlak voordat de finales van start gingen werd de zaal nog verras met een werkelijk schitterende dansshow van de Bronzen Medaille winnaars van het Nederland Kampioenschap Standaard dansen van de officiële Nederlandse Algemene Danssport Bond, NADB (aangesloten bij NOC*NSF) (ook de Stichting Danssport op maat Nederland SDN is bij de NADB als een van de sportbonden voor aangepast sporten, aangesloten)

Jody Schoonens & Kim de Haan lieten ons zien waarom ze de bronzen medaille mee naar huis hadden genomen. Dansen in perfectie zo zou je de show wel kunnen noemen en het publiek beloonde dat dan ook met een ovatie.

Een aparte Chachacha wedstrijd in 1 klasse was het volgende programmapunt.

Een uitstapje naar Latijns Amerika voor al die dansers die dat wilden en gingen strijden om de Chachacha Trophy. In 4 series werd deze wedstrijd afgewikkeld.

De chachacha werd op 2 snelheden gespeeld zodat een ieder evenveel kans had. Lekker los in de heupen en dansen maar.

De Nederlandse Stichting voor ROLLATOR Dansen NSRD liet zien dat je als rollatorgebruiker ook zeker het dansen niet hoeft te missen. Ashley Lievens liet samen met jurylid Ondine de Hullu zien wat er allemaal met een rollator mogelijk is en samen met de bezoekers en deelnemers werd nog een leuk dansje ingestudeerd, tot groot plezier van iedereen natuurlijk.

Tja, en dan was het tijd voor het grote moment; de bekendmaking van de finales………..

De spanning was te snijden en luid gejuich klonk op bij het noemen van de finaledansers.

Ook zij die niet in de finale waren gekozen konden tevreden naar huis want voor iedereen
was er een welverdiende deelnemers medaille, die aan het einde van het NK  aan alle deelnemers werd uitgereikt.

3 finales te gaan; Duo, Combi en Chachacha klasse. De jury druk aan het schrijven en de computer druk aan het rekenen.

Nog even een dansfeestje met Dave Teeuwen, die voor de Vogeltjesdans een prachtig vogelpak aan getrokken had en dan…..de UITSLAG!

Vreugde bij de finalisten en een traantje bij de Nederlandse Kampioenen die zoals dat hoort bij een NK, met de Nederlandse vlag in top, het Wilhelmus aanhoorden, dat trouwens uit volle borst door de zaal werd meegezongen. 

Hiermee kwam dit 11e Nederlands Kampioenschap voor mensen met een beperking tot een einde. Rob Lang, onze “hoffotograaf” heeft alles weer vastgelegd en dit is te bekijken op de site www.delavrie.nl en op Facebook Delavrie Media. Met dank aan Rob, mag een ieder deze foto’s rechtenvrij gebruiken.

Graag willen wij als SDN een enorm groot compliment geven aan de Speciale Dansschool Samen Zijn. Het grote team vrijwilligers o.l.v. de voorzitter Jorg de Punder verdient alle lof voor een vlekkeloos verlopen NK 2017. Ze hebben 16 maanden lang gewerkt om een kampioenschap neer te zettend at klonk als een klok.Het SDN bestuur neemt heel graag de opperspreekstalmeestershoed voor jullie af en we maken een diepe buiging!

Na de prijsuitreiking door o.a. Wethouder Verdouw van de Gemeente Geldrop-Mierlo, ging het feestje nog even door, maar om 16.oo uur was het dan toch echt voorbij.

Een geweldig NK was weer geschiedenis geworden.

Bestuur Stichting Danssport op maat Nederland
Stefan Nijmeijer, secretaris

 

Uitslagen NK 2017

Chachacha Trophy

 1. Rutger Messerschmidt & Marloes de Rooij (Roosendaal)
 2. Niek Eimerrs & Linda Sandee (Stichtse Vecht)
 3. Armando & Mariska Hoogendoorn (Veenendaal)
 4. Emiel Bartnig & Nathalie van de KLift (Veenendaal)
 5. Joey v.d.Burgt & Bea Koster (Stichtse Vecht)
 6. Sander Doggen & Astrid van Meer (Steenbergen)
 7. Diego Koolen & Marieta Rombouts (Geldrop)
 8. Koos v.d. Vlught & Evelien v.d.Nagel (Sassenheim)

DUO Klasse

 1. Enrico Pos & Maroeska Sequira Branco (Lelystad)
 2. Theo Lamers & Dorien Ederveen (Bemmel)
 3. Rutger Messerschmidt & Marloes de Rooy (Roosendaal)
 4. Ron van Walraven & Hanneke Willems (Sassenheim)
 5. Koos v.d. Vlugt & Evelien v.d.Nagel (Sassenheim)
 6. Jorgo Schoute & Linda Doorn (Veenendaal)

COMBI Klasse

 1. Fred van Leeuwen & Corry Gruitroy (Veenendaal)
 2. Gert Jan Koolraad & Anne Salome (Roosendaal)
 3. Niek Eimers & Linda Sandee (Stichtse Vecht)
 4. Joey v.d. Burgt & Bea Koster (Stichtse Vecht)
 5. Sander Doggen & Astrid van Meer (Steenbergen)
 6. Steven Kaan & Hetty Metselaar (Meppel)

 

Afdrukken E-mail