Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

VERSLAG SDN NK G-KLASSE 2016

Lieve SDN vrienden,

Zijn jullie al een beetje bijgekomen van het geweldige feest? Wat een super 10 jarig jubileum hebben we afgelopen zaterdag 4 juni met elkaar mogen vieren! Het was best wel een beetje spannend: voor het eerst in Steenwijk en voor het eerst in juni in plaats van oktober. Maar ook in theater De Meenthe is het goed vertoeven voor een prachtig Nederlands Kampioenschap. Meer dan 100 paren hadden zich ingeschreven dit jaar!

Bij binnenkomst in de ruime en mooi versierde zaal was er om te vieren dat we ons 10e NK alweer hadden koffie en appelgebak voor iedereen! Dit werd ons aangeboden door de Rotary Club van Steenwijkerland, wat we natuurlijk heel erg op prijs stelden en er werd ook enorm genoten van het gebak.

Hierna opende onze SDN voorzitter Cor van de Stroet het NK en kregen we de traditionele opening met de polonaise achter de vlaggen aan. Dit jaar was er wederom ook een Spaanse vlag. Vorig jaar mochten we voor een eerst een Spaanse club begroeten en ze waren zo enthousiast dat ze dit jaar weer op bezoek waren. Geweldig!

Het eerste officiële moment stond hierna op het programma. Maar liefst 7 mensen hebben afgelopen jaar de SDN opleiding tot dansinstructeur gevolgd en succesvol afgesloten. De uitreiking van de diploma’s vond nu plaats. Wethouder Frantzen van de gemeente Steenwijkerland reikte de diploma’s uit. Een hele eer voor ons en de kandidaten. De wethouder heeft heerlijk genoten gaf ze aan en was blij met de komst van zoveel geweldige dansers naar Steenwijk.

Om de eerste spanning te ontladen waren er een paar muziekjes om in te dansen. Uiteraard was onze Dave Teeuwen aanwezig om de allerlaatste zenuwen eruit te krijgen met geweldige fundansen! Onder andere de Blame it on the Boogie, de Olifantendans en ons officiële NK Dansje kwamen langs. Alle groepen hadden de “Sexy als ik dans” goed ingestudeerd: een feest om naar te kijken!

De wedstrijd ging nu echt van start met de eerste ronde van de Duo- en de Combi klasse. Bij een wedstrijd hoort uiteraard ook een jury. Ter ere van ons 10 jarig jubileum stond er dit keer wel een zeer uitzonderlijk panel langs de vloer. Niemand minder dan de voorzitters van onze zusterorganisaties Ruud Kiel namens de NSRD en Corrie van Hugten namens de SRN plus de voorzitter van de NADB Jeffrey van Meerkerk mochten de wedstrijd beoordelen. Zij werden aangevuld met 2 internationale toppers: uit Spanje mochten we wederom Isabel Perez verwelkomen en helemaal uit Friesland de heer Alle Graafstra!

In 2 series Duo en 4 series Combi kwam iedereen op de vloer om hun eerste ronde te dansen. Nu  mocht de jury alleen nog maar kijken naar al die geweldige dansers. Je zag ze direct genieten van al die lachende gezichten vol plezier. Het thema van het jubileum was Olympische Spelen. Dit kwam onder andere terug op het grote scherm en op de rugnummers. Zo stonden onder andere de gele tennissers, de groene boogschieters en de oranje volleyballers op de vloer. Een mooi vrolijk kleurspel!

Om even tot rust te komen was het nu tijd voor de lunch. Toen de broodjes op waren mocht iedereen lekker de dansvloer opkomen om onder leiding van Dave weer vrolijk alles los te gooien met onder andere de beroemde Pinguïndans! Onze opper pinguïn ging goed voorop in de strijd en alle dansers deden dan ook enthousiast mee.

Nu was het echt tijd voor ons jurypanel om goed te kijken. Het was tijd voor de finale ronde in de Duo en de Combi klasse waarbij alle paren weer de vloer op mochten komen in de verschillende series. Iedereen danste nogmaals een prachtige Engelse Wals, Tango en Quickstep. Nu de zware taak voor de juryleden om hier in elke klasse 6 paren te selecteren voor de Grande Finale. Maar het plezier dat iedereen liet zien op de vloer zorgde er gelukkig voor dat naast het moeilijke jureren het hele panel ook enorm stond te genieten!

Op ons 2e lustrum mocht natuurlijk een geweldig optreden niet ontbreken. En omdat het zo’n bijzonder feest was dit jaar waren er zelfs 2 topartiesten! De eerste act van de dag: niemand minder dan De Dikdakkers. Met leuke liedjes waaronder de SDN favorieten “Kom pak je lasso maar” en “Het vliegerlied” was het een enorm feest! Iedereen deed de bijbehorende dansjes enthousiast mee en de polonaise mocht hierbij niet ontbreken.
Aansluitend aan dit geweldige optreden was het tijd voor de eerste ronde van de Cha Cha Trophy. Een wedstrijd waar iedereen die wilde aan mee mocht doen. In 4 series kwamen de dansers de vloer op om hun beste latinbeentje voor te zetten. Het jurypanel moest gelijk 6 paren plaatsen voor de grote finale. Zeker geen makkelijke opgave maar dit lukte zonder problemen. De uitslag werd gelijk verwerkt door Jeroen Schut en Dirk Barkhof van het NADB wedstrijdsecretariaat. Deze toppers hebben hard gewerkt om dit jaar alles voor het eerst via de computer te verwerken. Ook SDN gaat met haar tijd mee!

Na deze voorronde in de Cha Cha Trophy was het  direct tijd voor de de Grande Finales in alle klassen. Hoewel iedereen het fantastisch had gedaan mochten in alle klassen 6 paren de vloer betreden. En wat was de glimlach groot in de meeste gevallen! In de finales werden alle paren geplaatst van plek 1 t/m 6 door de 5 juryleden. Uit deze plaatsingen kwam de uiteindelijke uitslag volgens het zogeheten skatingsysteem.
Maar voordat de uitslag bekend werd gemaakt was het tijd voor een volgend officieel moment. De uitreiking van de “Lucille Award”! Dit jaar gewonnen door de profvoetballer Dirk Kuyt. Hij kreeg deze award voor het geweldige werk dat hij doet met zijn Dirk Kuyt Foundation. Zo ontvangt SDN al vele jaren subsidie om ons geweldige kampioenschap te kunnen organiseren. Via een prachtig videofilmpje bedankte Dirk iedereen voor de prijs en wenste ons allemaal een heel mooi kampioenschap vol dansplezier toe.

Normaal gesproken zouden we nu doorgaan met het programma maar Cor had nog een grote verrassing. In verband met het 10 jarig jubileum werd de “Lucille” dit jaar aan nog iemand uitgereikt. Het bestuur had een zeer bijzondere nominatie binnengekregen voor Dave Teeuwen. Iemand die al sinds het begin van SDN zich als vrijwilliger voor de mooie doelgroep en de laatste jaren als entertainer is hij onmisbaar. Zo stond hij er alweer bij in zijn vogelpak om voor in de strijd te gaan voor de Vogeltjesdans. Een meer dan verdiende winnaar van onze prachtige “Lucille”!

Het grote afsluitende feestje werd ingezet door onze ambassadeur Imca Marina. Zij is al vele jaren aanwezig tijdens onze kampioenschappen en met haar enorme warme persoonlijkheid wist ze er ook dit jaar weer een hechte dansfamilie van te maken. Onder andere jurylid uit Spanje Isabel Perez verzorgde met Imca wederom een prachtige uitvoering van E Viva Espana en weten we gelukkig ook weer waar de wijn is!

Het feestelijke optreden ging automatisch door in een lange polonaise achter de vlaggen aan waarbij iedereen een schitterende medaille omgehangen kreeg. Alle dansers hadden het enorm goed gedaan en de medaille was meer dan verdiend! Het laatste onderdeel was traditiegetrouw de prijsuitreiking. Hierbij was een belangrijke regel dat het beste Nederlandse paar in een klasse zichzelf Nederlands Kampioen mag noemen. De uitslagen waren als volgt:

Cha Cha Trophy

 1. Robert Cambei - Mireia Jerez    (S)
 2. Armando Hoogendoorn - Mariska Hoogendoorn-Waaij van der   
 3. Robin Zoelen van - Linda Worp van de   
 4. Joey Burgt v.d. - Bea Koster   
 5. Cor van Dijk - Carry Snijder   
 6. Edwin Roos - Sylvia Steijn   
 7. Sikke Meulen v.d. - Nienke Borg ter

Duo Klasse

 1. Edwin Roos - Sylvia Steijn Lelystad (Officieel Nederlands Kampioen Duo klasse)   
 2. Emiel Bartnig - Nathalie Klift van de   
 3. Rutger Messerschmidt - Anne Salomé   
 4. Armando Hoogendoorn - Mariska Hoogendoorn-Waaij van der   
 5. Enrico Pos - Maroeska Branco Sequeira   
 6. Theo Lamers - Dorien Ederveen

Combi Klasse

 1. Robert Cambei - Mireia Jerez (S)
 2. Fred Leeuwen van - Corrie Welt van-Gruitroy Veenendaal(Officieel Nederlands Kampioen Combi klasse)
 3. Robin Zoelen van - Linda Worp van de   
 4. Rutger Messerschmidt - Jolanda Boonman   
 5. Nikki Kapitein - Miranda Haverkort   
 6. Albert Ambel - Cristina Manzanares (S)

Natuurlijk was er grote blijdschap bij alle winnaars. Traditiegetrouw werden de officiële Nederlandse kampioenen gehuldigd met het Wilhelmus. Hierna zat ook dit 10 jarig jubileum erop. Het was een geweldige dag en langs deze weg wil het bestuur graag alle dansers, vrijwilligers, begeleiders, juryleden enzovoort nogmaals van harte bedanken. Zonder jullie hebben we geen feest. Jullie zijn toppers stuk voor stuk. Op naar het SDN NK G-klasse 2017!

Met hartelijke groet,

Namens het bestuur
Stefan Nijmeijer
Secretaris SDN

Afdrukken E-mail